Uw taal

Taal
De officiële taal is het Standaard Arabisch maar men spreekt het Egyptisch Arabisch. In op toeristen ingestelde plaatsen spreekt men (redelijk) Engels, vooral in winkels en restaurants. 

      Elektriciteit
      Egypte heeft 220 Volt, net als bij ons en je hebt geen verloopstekker of wereldadapter nodig voor
      elektrische apparaten met een kleine stekker.

Het klimaat in Egypte
Egypte heeft een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag, hete zomers en zeer milde winters. De zomermaanden in Dahab zijn heet, maar gelukkig waait er nagenoeg altijd wel een windje, dat dan zorgt voor de nodige verkoeling. In het voor- en najaar liggen de temperaturen rond de 30 a 35 graden en in de winter is de gemiddelde temperatuur overdag rond de 25 graden. In de avonden koelt het dan wel wat af, zodat soms een vest o.i.d goed van pas komt. In de woestijn koelt het ’s nachts vaak behoorlijk af. Eigenlijk is het zeewater het hele jaar door heerlijk en komt het zelfs in de wintermaanden niet onder de 22 graden.

Winkelen - onderhandelen
Iets voor een redelijke prijs kopen is een kwestie van goed onderhandelen: een heel spel met thee en sigaretten waar de winkelier alle tijd voor neemt. Je moet de humor ervan inzien, dan kom je een heel eind. Grofweg kun je zeggen dat je best een goede koop hebt gesloten als je op de helft van de oorspronkelijke vraagprijs uitkomt. 

Alcohol (bier, wijn, sterke drank) wordt in de meeste restaurants niet verkocht. Wel is er een aantal drankwinkels in Dahab waar je alcohol kopen kunt en die je vervolgens meeneemt naar het restaurant van je keuze. Niemand zal daar vreemd van opkijken!  Een ½ liter bier (Stella of Sakara) kost rond de 1 euro, een fles wijn circa 5 euro of meer.

sakara


Gezondheid
Speciale inentingen zijn niet verplicht, een prik tegen DTP(=difterie, tetanus, polio) en Hepatitis-A wordt wel aanbevolen.Diarree: de vloek van de Farao, de darmflora is verstoord. Zorg er vooral voor dat je niet uitgedroogd raakt. Neem eventueel voor de zekerheid een paar zakjes O.R.S. mee, een glucose-zoutpreparaat. Wij raden aan om Antinal in te nemen, te koop voor een paar pond bij één van talrijke apotheken (herkenbaar aan een groen verlicht kruis). Antinal is een antibioticakuur die je moet afmaken.
Tijdens een van onze tochten door de woestijn kregen wij overigens van Bedouïenen het advies droge theebladeren naar binnen te werken: niet lekker, wel effectief! 
Verder: was vaak je handen. Neem bijvoorbeeld Wetties mee of een flesje 'HandClean' (desinfecterend). Drink veel water (niet erg koud!) want je verliest vocht door de hitte. Een goede dorstlesser is trouwens thee! Zet de airco niet lager dan circa 23 graden. Met kraanwater kun je gerust je tanden poetsen maar drink dit niet! Houd het bij mineraalwater dat overal verkocht wordt. Drink als het even kan iedere dag een blikje/flesje cola light ter voorkoming van darmklachten. Bescherm je tegen muggenbeten en neem anti-muggenspul mee.