Uw taal

 dahabfoto1

 

In de Zuid-Sinai en gelegen aan de golf van Aqaba ligt Dahab: een garantie voor een geweldige vakantie in een paradijselijke omgeving! Vanaf de kust zie je aan de overkant Saoudi Arabie liggen, terwijl de grillige bergen van de Sinai achter je het decor vormen.


Het woord ‘Dahab’ betekent in het Arabisch ‘goud’, mogelijk een verwijzing naar de geografische lokalisatie waar goud gewassen werd uit de woestijn. De naam kan ook een verwijzing zijn naar de kleur van het zand aan de zuidkant van Dahab. Sommige locals zeggen dat het komt door de kleur van de hemel, net na zonsondergang.

De golf van Aqaba is een uitloper van de Rode Zee en onderwater tuimel je van de ene in de andere verbazing. Dit geldt voor de duiker, de snorkelaar en de zwemmer: het leven onderwater komt met zijn felle, prachtige kleuren naar je toe en bestormt je al in de eerste paar meters. Vanaf diverse locaties in en iets buiten Dahab, loop je zo de zee in en kun je direct genieten van de prachtige onderwaterwereld. En....ook voor de windsurfer is Dahab een eldorado. Nog nooit gedoken? In Dahab vind je een ruime keus aan duikscholen.

Zoek je natuur, avontuur, zon en een relaxte sfeer: dan is Dahab voor jou de plek om je vakantie door te brengen. Hier geen massatoerisme, geen enorme hoogbouw.

Wel een scala aan restaurantjes en barretjes, veelal gelegen direct aan zee langs de boulevard die loopt van Masbat naar Mashraba. Verder de vele winkeltjes voor typische Egyptische souveniers als een waterpijp (shisha), papyrussen, kruiden, parfumflesjes etc. Antiek mag het land niet (meer) uit dus wat men je ook te koop aanbiedt en hoe authentiek het er ook uitziet, 't is nep! Ook zijn er in Dahab diverse supermarkten, soms wel 20 uren per dag open en niet te vergeten de diverse winkeltjes in Assalah waar je beduidend minder betaalt voor groenten, vlees en dergelijke.
 

Vervoer in Dahab bestaat uit fietsen, lopen of een taxi nemen, veelal een jeep. In de open laadbak en/of naast de chauffeur zittend, verplaats je je van A naar B en gemiddeld betaal je voor zo’n ritje 5 LE.

Zie je een jeep, steek je hand op en de rest gaat vanzelf.

Gezondheid
Net als in heel Egypte vind je in Dahab ook vele apotheken die een ruim scala aan medicijnen en andere dingen hebben, meestal stukken goedkoper dan in Nederland. De apothekers zijn vaak ‘halve’ doktoren.
In Dahab is ook een aantal artsen, waaronder Dr. Ahmed in Mashrabastreet waar tevens een kliniek is gevestigd. Met Dr. Ahmed hebben wij persoonlijk goede ervaringen. Zowel bij de apotheken, als bij de artsen kun je ’s avonds laat nog gewoon binnenlopen.
Sinds enige tijd beschikt Dahab ook over een eigen ziekenhuis. En mocht je ze nodig hebben: in Dahab zijn ook fysiotherapeuten en tandartsen.


Activiteiten
Behalve duiken, zwemmen en snorkelen is er in en rondom Dahab nog veel meer te doen. Je kunt ook duik- en snorkeltrips naar diverse locaties boeken. En wat te denken van 1- of meerdaagse trips in de Sinaiwoestijn per jeep of kameel met een bezoek bij immer gastvrije Bedouienen? Of een zonsopgang- of zonsondergangtrip naar het St. Catharina klooster en de Mozesberg? Een diner met Bedouienen in het Sinaigebergte? Paardrijden of een trip op een quad?
In Dahab hoef je je geen seconde te vervelen, je zal tijd te kort komen.