Dahab

Dahab ligt aan de golf van Aqaba: een garantie voor een geweldige vakantie in een paradijselijke omgeving! Vanaf de kust zie je aan de overkant Saoedi-Arabië liggen, terwijl de grillige bergen van de Sinaï achter je het decor vormen.

Het woord ‘Dahab’ betekent in het Arabisch ‘goud’, mogelijk een verwijzing naar de geografische lokalisatie waar goud gewassen werd uit de woestijn. De naam kan ook een verwijzing zijn naar de kleur van het zand aan de zuidkant van Dahab. Sommige locals zeggen dat het komt door de kleur van de hemel, net na zonsondergang.

De golf van Aqaba is een uitloper van de Rode Zee en onderwater tuimel je van de ene in de andere verbazing.
Duiken, snorkelen, zwemmen: het leven onderwater komt met zijn felle, prachtige kleuren naar je toe en bestormt je al in de eerste paar meters.
Vanaf diverse locaties in en iets buiten Dahab, loop je zo de zee in en kun je direct genieten van de prachtige onderwaterwereld.
Ook voor de windsurfer is Dahab een eldorado.
In Dahab vind je een ruime keus aan duikscholen, surfscholen en cursussen voor bijvoorbeeld mediteren en yoga.

Zoek je natuur, avontuur, zon en een relaxte sfeer: dan is Dahab voor jou de plek om je vakantie door te brengen.
Hier geen massatoerisme, geen enorme hoogbouw.

Wel een scala aan restaurantjes en barretjes, veelal gelegen direct aan zee langs de boulevard die loopt van Masbat (de baai) naar en langs Mashraba.
Verder de vele winkeltjes voor typische Egyptische souvenirs als een waterpijp (shisha), papyrussen, kruiden, parfumflesjes etc. Antiek mag het land niet (meer) uit dus wat ook te koop wordt aangeboden en hoe authentiek het er ook uitziet, het is nep!
Er zijn in Dahab diverse supermarkten, sommige wel 20 uren per dag open.
En niet te vergeten de diverse winkeltjes in de wijk Assalah (de zogenoemde Bedoeïenenwijk) waar je beduidend minder betaalt voor groenten, vlees en dergelijke.


Vervoer in Dahab bestaat uit fietsen, lopen of een taxi nemen waarvan er diverse ‘jeeps’ zijn.
De taxiprijzen zijn in onze ogen goedkoop te noemen, maar je kunt op veel plaatsen ook een fiets huren: altijd handig!

Zoek je een taxi ….. steek langs de weg je hand op en de rest gaat vanzelf.


Gezondheid
Net als in heel Egypte vind je in Dahab ook vele apotheken die een ruim scala aan medicijnen en andere dingen hebben, meestal stukken goedkoper dan in Nederland. De apothekers zijn vaak ‘halve’ dokters. Tot laat in de avond zijn de meeste apotheken open.

In Dahab is ook een aantal artsen, waaronder dr. Ahmed Sadek, werkzaam in en oprichter van Dahab Medical Care Hospital, +20 012 234 862 09.
En dr. Heikal in Heikal Medical Centre, op vrijdag gesloten, overige dagen open van 09.30-12.00 en 17.00-21.00, +20 069 364 0535.
Verder zijn er in Dahab tandartsen, fysiotherapeuten en dergelijke.

Scroll naar boven